Bli kjent med vår driftsleder: Ole Kristian

Portrettintervju til Ole Kristian Danielsen

I et lunt hjørne av Kråkerøy i Fredrikstad, blant svingene som fører til hjemmet hans, forteller Ole Kristian Danielsen (37) om sitt liv med en rolig selvtillit som tydeligvis kommer fra år med variert livserfaring.


Ole Kristian, som er driftsleder i Havna Omsorg, åpner samtalen med å skildre sine hobbyer og hvordan lidenskapen for matlaging og reising gir han glede. Det er ikke bare et spørsmål om smak eller oppdagelseslyst; det er hans måte å knytte seg til verden på – å utforske nye steder og kulturer, og ta med seg denne inspirasjonen hjem.

Han reflekterer over sin rolle i Havna Omsorg, der hans daglige ansvar strekker seg langt utover den vanlige jobbeskrivelsen av en driftsleder. Fra å håndtere ansettelser til å skape vaktplaner, budsjettering og være på toppen av IT-systemer, finnes det ikke en del av virksomheten Ole Kristian ikke rører ved! Han legger vekt på betydningen av å ha et team av dyktige ansatte som gir omsorg til tjenestemottakerne, noe som er kjerne i hans jobbhverdag.

Utdanning og erfaring

Ole Kristians bakgrunn er like variert som hans daglige oppgaver. Han startet sin karrierevei som tømrer, men livet hadde andre planer, og veien førte ham videre til en bachelorgrad i økonomi og prosjektledelse. Han deler om hvordan arbeidet som hjemmehjelp fra han var 19år og senere i hjemmesykepleien og psykiatrien, ga ham uvurderlige erfaringer med å kommunisere og knytte bånd med mennesker. Disse erfaringene er noe han tar med seg inn i sin nåværende rolle, og han understreker at selv med sin erfaring, er han stadig ivrig etter å lære mer.

Samisk kultur og arv

En del av Ole Kristians historie han ønsker å dele, er hans samiske røtter. Han snakker med stolthet om sin kulturarv og sitt ønske om å lære og bruke samisk mer aktivt. Refleksjoner over sine foreldres vidt forskjellige oppvekster og kontrastene i Norge, et tema som berører hans tro på at alle fortjener et godt og verdig liv. Han forteller om sin mor som vokste opp i Fredrikstad hvor alt lå til rette for en trygg og god oppvekst, mens hans far er en av 11 søsken – født midt på Finnmarksvidda. Alle barna ble sendt på internatskole, der de bodde hele året, og det var ingen selvfølge at barna kunne komme hjem til jul. Ole Kristian forteller oss at bestefar (Áddjá) og bestemor (Áhkku) stolte på staten, og at det beste for barna var å gå på norsk skole.

Min tro er at jo mer jeg forstår om den samiske arven, jo mer innser jeg at vi alle er like og fortjener et godt og verdig liv. Uavhengig av hvem vi er eller hvilken type hjelp vi trenger.

Ole Kristian Danielsen

Arbeidet som driftsleder i Havna Omsorg

Arbeidshverdagen i Havna kan være uforutsigbar, forteller han. Fra roen ved hjemmekontoret til de travle dagene hvor tilgjengelighet døgnet rundt er nødvendig, finnes det ingen standard-dag for Ole Kristian. Han synes det er givende å hjelpe andre å realisere at en karriere innen helse er mulig, og han verdsetter mangfoldet og kompetansen hos de ansatte som hver dag viser seg å være utrolig dyktige.

På et personlig plan forteller Ole Kristian at han er veldig flink til å knytte bånd med andre mennesker, en egenskap som er uvurderlig når nye ansatte skal rekrutteres. Han forklarer hvordan tilliten han får fra sine overordnede, Therese og Camilla, gir ham energi og mot til å gjøre en god jobb hver eneste dag.

Han ser hele sin rolle som en utfordring, men også som en læremulighet. Det å brenne for ideen om privat virksomhet skal komplementere, ikke overta, kommunale tjenester, er noe Ole Kristian føler sterkt for. Han ønsker at Havna Omsorg skal tenke annerledes og tilby ulike løsninger. Arbeidskulturen i Havna Omsorg beskriver han som en plass hvor forståelse og åpenhet er nøkkelen, selv i tøffe og frustrerende tider. Og valget om å arbeide for Havna Omsorg var ikke tilfeldig; det var hans tidligere erfaring med Camilla i et annet selskap som til slutt overbeviste han om å ta steget. Han tilføyer at Camilla er den første som ga han lederansvar, noe han setter pris på.

Tanker om fremtiden

Ole Kristian avslører at Havna Omsorg er større enn mange antar, med tjenester som strekker seg vidt over Østfold og til og med til Tønsberg, og at ambisjonene for vekst er beskjedne – Havna Omsorg skal representere den trygge havnen å komme til. Han smiler når han snakker om fremtiden, om muligheter og utfordringer som ligger foran, og hvordan han, med sin egenart og ekspertise, vil bidra til å forme den.