Verdensdagen for ME – en dag for bevissthet og støtte

Verdensdagen for ME

12.mai er verdensdagen for myalgisk encefalomyelitt (ME), også kjent som kronisk utmattelsessyndrom. Denne dagen er dedikert til å øke bevisstheten om ME, en alvorlig og ofte misforstått sykdom som påvirker millioner av mennesker over hele verden. Hos Havna Omsorg ønsker vi å bruke dagen til å kaste lys over utfordringene de med ME står overfør, og hvordan vi kan bidra til å støtte dem.


Hva er ME?

Myalgisk Encefalomyelitt, ofte forkortet ME, er en kronisk, flersystemisk sykdom som påvirker nervesystemet, energimetabolismen og andre kroppssystemer. Symptomene inkluderer ekstrem utmattelse, smerter, problemer med hukommelse og konsentrasjon, søvnvansker og mange andre. Disse symptomene kan bli betydelig verre etter fysisk eller mental anstrengelse.

Utfordringene med ME

En av de største utfordringene med ME er mangelen på forståelse og anerkjennelse av sykdommen. Mange pasienter møter fordommer og misforståelser, både i helsevesenet og i samfunnet generelt. Dette kan føre til forsinkelser i diagnose og behandling, og en følelse av isolasjon og frustrasjon blant de som er rammet.

Bli med oss i bevisstgjøringen

Verdensdagen for ME er en viktig anledning til å spre kunnskap og øke forståelsen rundt ME. Vi oppfordrer alle til å lære mer om denne sykdommen og dele informasjon for å bekjempe stigmaet som omgir den. Ved å øke bevisstheten kan vi alle bidra til et mer inkluderende og støttende samfunn for de som lever med ME.

Engasjer deg

Hvis du ønskerå engasjere deg i ME-dagen eller støtte arbeidet med ME-dagen eller støtte arbeidet med ME, er det mange måter å bidra på

  • Delta i lokale arrangementer eller onlinekampanjer dedikert til ME-bevissthet
  • Støtt organisasjoner som arbeider for ME-pasienters rettigheter og velvære
  • Spre kunnskap om ME gjennom sosiale medier og ditt nettverk

Vi i Havna Omsorg er stolte over å sammen med ME-samfunnet. La oss sammen markere verdensdagen for ME ved å lyse opp i blått, fargen som representerer bevisstheten rundt ME. Sammen kan vi gjøre en forskjell!

Trenger du hjelp? Kontakt oss i Havna Omsorg i dag!

  • Ved å trykke på Send godtar du at vi benytter opplysningene til å besvare henvendelsen din. Vi vil aldri dele disse opplysningene med tredjepart eller bruke de til markedsføring.