Få økt selvstendighet med tilpasset BPA-ordning

En BPA-assistent kan gi deg økt selvstendighet i hverdagen.

BPA er en ordning som gir deg med funksjonsnedsettelse muligheten til å selv bestemme hvem som skal hjelpe deg i hverdagen, og hva slags hjelp som trengs. Formålet er at du som bruker skal få større frihet og selvbestemmelse, og at dette skal kunne bidra til at du får et mer selvstendig liv.

Hvordan fungerer BPA-ordningen?

BPA ble innført som en lov i Norge i 1991, og er en del av den norske velferdsstaten. Brukeren får et vedtak fra kommunen på antall timer de får assistanse. Disse timene forvalter brukeren selv. Dette gir bruker større fleksibilitet og mulighet til å tilpasse hjelpen etter egne behov.

Det er gjerne bruker som selv er arbeidsleder for assistentene. Dette innebærer at brukeren selv intervjuer og ansetter assistentene, og har ansvar for opplæring og oppfølging. Dette gir brukeren større kontroll over hvem som hjelper dem, og hvordan hjelpen utføres.

BPA-assistentene tilpasses deg

En personlig assistent kan tilpasses etter dine behov og preferanser, og hjelpe til med oppgaver som er spesifikke for deg. Dette kan bidra til at du får mer skreddersydd og effektiv støtte. Assistentene tilpasses også etter din timeplan, noe som kan bidra til at du får den støtten du trenger når du trenger den.

Økt selvstendighet

En personlig assistent kan hjelpe deg med daglige oppgaver som å kle deg, lage mat, gjøre rent og handle, slik at du kan opprettholde din selvstendighet og frihet. Ved å ha en personlig assistent som kan ta seg av oppgaver som ellers ville vært utfordrende eller umulige å gjøre alene, kan du frigjøre tid og energi til å fokusere på andre områder i livet, som for eksempel hobbyer, interesser og det sosiale.

Videre kan dette føre til en mestringsfølelse ved at du tør å utforske nye områder og oppleve nye ting. En BPA-assistent kan føre til bedre fysisk og psykisk helse, og økt livskvalitet.

Har du behov for BPA-tjenester?

Det finnes en rekke BPA-leverandører i vårt langstrakte land, og det er ikke alltid like lett å vite hvordan man skal velge når alternativene er mange. Havna Omsorg har 15 års erfaring med BPA, og legger vekt på å være en personlig og nær leverandør for både bruker og assistent. Vi er en leverandør som er tilgjengelige hele døgnet, slik at du kan nå oss når enn du måtte ha behov for det. 

Hos oss får du (blant annet) god og tett oppfølging, individuell tilpasning og hjelp med rekruttering. Vi har konsesjon i en rekke kommuner, og tilbyr tjenester for både voksne og barn. Våre BPA-tjenester gir et selvstendig og aktivt liv i og utenfor hjemmets fire vegger. Les mer om oss her.

Har du spørsmål? Se vår kontaktinformasjon, eller fyll ut vårt kontaktskjema her.

Kontaktskjema

  • Ved å trykke på Send godtar du at vi benytter opplysningene til å besvare henvendelsen din. Vi vil aldri dele disse opplysningene med tredjepart eller bruke de til markedsføring.